Onze Historie

Benny startte in 1991 met duiven. Niemand in zijn naaste omgeving had of heeft duiven maar hij vond het op dat moment erg leuk en was onder de indruk dat een duif meer als een uur kon vliegen. Hij was toen 12 jaar. Er werd een hok gebouwd waar sierduiven in werden geplaatst maar daar was hij snel op uitgekeken, want alleen rondjes vliegen, nee dat vond hij op een gegeven ogenblik niks meer. Toen kwamen de postduiven. Het duivenvirus deed zijn werk en hield Benny tot op vandaag in zijn greep. Nadat een jaar of 10 op het programma werd gevlogen was hij hier op uitgekeken en kwam de liefde voor het langere werk. En dat is ook een virus maar anders. Dit is het spel waar Benny groot mee wilde worden! En dat is tot op dit moment niet anders. De beste te willen worden van het land. Dat is het eind doel!

Ieder mens heeft een bepaald gevoel bij de discipline waar hij/zij zich het best bij voelt. Misschien een combi omdat het niet anders uit komt met het werk. Benny’s hart ligt bij de marathon, niet omdat zoals de meeste mensen zeggen dat dit gemakkelijk is, maar omdat het geweldig is als de duiven terug komen van 800-1200 km. Dit bezorgt hem kippenvel. Het karakter dat in de duiven zit om thuis te komen en soms zelfs met speels gemak thuis komen, dat is wat Benny zocht.

Na jaren op de marathon te hebben gevlogen met zijn toenmalige compagnon (Wijlen Jan Lotterman) van 2006 tot 2011, waarbij er 5 teletekstnoteringen werden behaald werd in 2014 besloten om samen met zijn partner weer met duiven te gaan beginnen. Zijn partner had geen verstand van postduiven maar naar nu inmiddels 3 jaar later weet zij zeer goed wat er moet gebeuren om op op top nivo mee te doen. Het is hard werken en alle details spelen mee!

De meeste mensen kijken naar de marathon vluchten en starten er mee omdat het stukken makkelijk zou zijn? Dat je er minder voor hoeft te doen? Dat het minder tijd kost? Dit vindt Benny onterecht. Het is net zo hard werken als de programma duiven. En qua discipline ligt de lat bij de marathon vluchten wel iets hoger.

In 2014 zijn er 9 rechtstreekse Batenburg de Merwe duiven aangeschaft.

Vanaf het moment dat deze duiven op het hok zaten waren zij verkocht aan het soort duif! (Karakter en temperament) En hier wilden zij meer van hebben en zo gezegd en zo gedaan. Er zijn in de afgelopen jaren nog eens 9 rechtstreekse Batenburg van de Merwe duiven aangeschaft. Hier staat een opsomming van de aangeschafte Batenburg van de Merwe duiven:

  • Dochter. Black magic 1e Inter Nat perpignan 17.965 duiven
  • Zoon “New Remy”: 1e Nat Barcelona 8.764 duiven
  • Zoon “Tarbes”: 1e Nat Tarbes 10.853 duiven
  • 2 dochters “Narbonne”: 1e Nat Narbonne 3.773 duiven – 2e Inter Nat Narbonne 14.457 duiven. Vlucht in een dag 1012 km
  • “Anne”: 8e Interprov Bordeaux 2745 duiven – 11 Nat Bordeaux 4.447 duiven
  • 5 Kleinkinderen New-Laureaat 1e Inter Nat Barcelona 25.382 duiven
  • 4 Kleinkinderen New-Witbuik 1e Nat Barcelona 6392 duiven
  • Dochter Geeloog Diamond vader van diverse kop vliegers
  • Dochter Perpignan girl Int Ace pigeon Perpignan 2010-2011
  • Kleindochter “Narbonne”: 1e Nat Narbonne 3.773 duiven – 2e Inter Nat Narbonne 14.457 duiven. Vlucht in een dag 1012 km

Meerdere hobby’s

Benny had twee hobby’s waar hij zich actief mee bezig hield; de duiven- en voetbal sport. Klik op het artikel om te lezen over zijn voetbalteam toen hij 20 jaar was.

In 2017 is er een officiële start gemaakt op de marathon vluchten.
Dit is gelijk naar behoren gegaan.

Bekijk onze prestaties